Mountainbike

Sinding MTB er en del af Sinding GIF, og står bag Sinding MTB Track, som ligger i Sinding Kommuneskov, også kaldet ”Sinding Bjerge”.

MTB sporet er blevet til i samarbejde med Herning kommune, og lokal opbakning.
Siden indvielsen af banen den 30. december 2012 er der blevet bygget og forbedret løbende på banen.
Seneste større projekt er anlæggelsen af nye gå stier, som Herning kommune er i gang med, for også at forbedre oplevelsen skovens resterende brugere.

Klubben tæller omkring 25 ryttere og  børn på forskellige niveauer, og danner et stærkt hold både på cyklen og med skovl i hånden når der kaldes ind til spordag i skoven.

Sinding MTB har de senere år afholdt MTB løb på banen, og sågar også i de små bakker i selve byen, da stormen Bodil lagde en del af skoven ned nogle år tilbage.


I forbindelse med den årlige byfest "Sinding Daw", afholdes der også et børne MTB løb.


I 2013 startede Sinding MTB sammen med Per P. Cykler en ny MTB Cup med 3 afdelinger i lokalområdet.
I 2018 trak Per P. Cykler sig som sponsor, for at åbne op for et nyt koncept. I 2018 var vi oppe på 5 afdelinger, med hver sin klub bag: Sinding MTB, Kibæk MTB, Brande Motion, Elite Cycling Snejbjerg og Ikast AM.
Fra 2019 hedder det Midtjysk MTB Cup, og tæller nu 6 afdelinger, Hvor Lind er tiltrådt som nyeste klub.
Som noget nyt, så tilknyttes der en cykelbutik til hver afdeling, så løbet får et endnu større netværk at trække på.
Se mere på facebook siden:

Midtjysk MTB CupI 2016 løftes niveauet endnu et hak, da MTB løbet Stage Race Jylland blev afholdt omkring Herning. Dette var et 3 dages løb for licens og motions ryttere, hvor der dystes på banerne i Momhøje, Sinding og Haunstrup. 
Løbene trak 150 deltagere fra det meste af landet, og mange af dem fik øjnene op for de lækre baner der laves i det midtjyske.Alle er velkomne til at tage kontakt til Sinding MTB hvis man har lyst til at cykle sammen med os. Vi træner primært hver tirsdag kl 17:30 og torsdag kl 18:30 fra Sinding Midtpunkt, og kører en tur om søndagen enten lokalt, eller rundt omkring i Midtjylland.

Sinding MTB sporHjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk